Οι συγγραφείς της μελέτης συμβουλεύουν τον τακτικό καθαρισμό των διανομέων νερού.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Loma Linda (LLU) ανακάλυψαν μικροβιακή μόλυνση σε κοινές πηγές πόσιμου νερού στην κοιλάδα ανατολικής Coachella, συμπεριλαμβανομένων των σιντριβανιών αναψυκτικών σε εστιατόρια φαστ φουντ. Τα ευρήματά τους αποκάλυψαν ότι το 41% ​​των δειγμάτων νερού που συνέλεξαν οι ερευνητές από αυτές τις βρύσες αναψυκτικών περιείχαν συνολικά κολοβακτηρίδια, δείκτης μόλυνσης του νερού.

Η μοριακή ανάλυση των δειγμάτων νερού αποκάλυψε ίχνη γενετικού υλικού που βρέθηκαν σε βακτήρια, συμπεριλαμβανομένων Salmonella spp (Σαλμονέλα), Pseudomonas aeruginosaκαι Escherichia coli (Ε. coli). Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα ευρήματα, οι συγγραφείς της μελέτης συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες σιντριβανιών με αναψυκτικό να καθαρίζουν και να ξεπλένουν τακτικά τους διανομείς ως τρόπο πρόληψης της μόλυνσης του νερού.

Διαβάστε επίσης: Επιστήμονες ανακάλυψαν αυξημένα επίπεδα τοξικών μετάλλων σε χυμούς φρούτων και αναψυκτικά

Πρώτη στο είδος της μελέτη

«Από όσο γνωρίζουμε, η μελέτη μας είναι η πρώτη που αξιολογεί την ποιότητα του νερού από σιντριβάνια αναψυκτικού, μηχανήματα αυτόματης πώλησης νερού, μπατονέτες και νερό βρύσης, ειδικά στην κοιλάδα Eastern Coachella», δήλωσε ο Thomas Hile, PhD, MSc, LLU. συνεργάτης ερευνητής και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

Η μελέτη, «Ανάλυση μικροβιακής μόλυνσης του πόσιμου νερού από χύμα διανομείς και εστιατόρια γρήγορου φαγητού στην κοιλάδα Eastern Coachella, Καλιφόρνια», δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα στο Παροχή νερούπεριοδικό με κριτές της Διεθνούς Ένωσης Νερού.

Μεθοδολογία Έρευνας και Ευρήματα

Οι ερευνητές συνέλεξαν 72 δείγματα νερού από σιντριβάνια αναψυκτικών φαστ φουντ, μηχανήματα αυτόματης πώλησης νερού και νερό βρύσης από υπαίθριες πηγές στην κοιλάδα Eastern Coachella. Μέτρησαν επί τόπου φυσικοχημικές παραμέτρους και μετέφεραν δείγματα πίσω στο εργαστήριο για να πραγματοποιήσουν συμβατικές καλλιεργήσιμες μεθόδους και μοριακή ανάλυση.

Η ανάλυση των δειγμάτων νερού έδειξε την παρουσία βιοφίλμ – οργανωμένες κοινότητες οργανισμών ευρέως παρόντες στη φύση που αντιπροσωπεύουν σοβαρά προβλήματα σε περιβαλλοντικά, βιομηχανικά και ιατρικά περιβάλλοντα. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι ποσότητες βακτηρίων σε δείγματα σιντριβάνι σόδας υπερέβησαν τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα που ορίζει η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος.

«Η παρουσία παθογόνων μικροοργανισμών στο πόσιμο νερό είναι μια σοβαρή ανησυχία για τη δημόσια υγεία και δεν μπορεί να υπερτονιστεί», δήλωσαν οι συγγραφείς στο άρθρο τους στο περιοδικό τους.

Βιοφίλμ και μόλυνση του νερού

Με βάση τα αποτελέσματα, η ερευνητική ομάδα υποστηρίζει ότι το βιοφίλμ σχηματίζεται με την πάροδο του χρόνου σε συστήματα διανομής νερού, κυρίως κατασκευασμένα από πλαστικές σωληνώσεις, διοχέτευση νερού σε σιντριβάνια σόδας ταχυφαγείων και μηχανήματα αυτόματης πώλησης νερού. Επιπλέον, λένε ότι τα συστήματα φιλτραρίσματος των σιντριβανιών αναψυκτικού, όταν δεν συντηρούνται, δεν αποτρέπουν αποτελεσματικά τη μόλυνση του νερού.

Η East Coachella Valley είναι μια περιοχή περιβαλλοντικής δικαιοσύνης και περιλαμβάνει την πόλη Coachella και τις μη ενσωματωμένες κοινότητες Thermal, Oasis, Mecca και North Shore. Αυτές οι κοινότητες είναι κυρίως Λατίνοι, που αποτελούνται από οικογένειες μεταναστών και αγροτικών εργατών που αγωνίζονται για πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό.

«Η μελέτη συνέλεξε δείγματα νερού από μια υποεξυπηρετούμενη περιοχή, όπου γενικά δεν γίνονται τακτικοί έλεγχοι της ποιότητας του νερού και έλλειψη συντήρησης για σιντριβάνια ή μηχανήματα αυτόματης πώλησης νερού», δήλωσε ο Ryan Sinclair, PhD, MPH, ο τελευταίος συγγραφέας της μελέτης και συνεργάτης. καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Loma Linda και στη Σχολή Ιατρικής.

Λέει ότι η μελέτη ενισχύει τη σημασία της ανάπτυξης επιτήρησης και κανονισμών που στοχεύουν τα σιντριβάνια με αναψυκτικά φαστ φουντ και τους διανομείς νερού. Αυτός και οι συγγραφείς της μελέτης συνιστούν στους ιδιοκτήτες να καθαρίζουν και να ξεπλένουν τακτικά τους διανομείς και να χρησιμοποιούν αντιμικροβιακούς σωλήνες μέσα στους διανομείς νερού για να ελέγχουν την ανάπτυξη των βιοφίλμ.

Μελλοντικά σχέδια

Οι συγγραφείς σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν μια αξιολόγηση κινδύνου για να προσδιορίσουν εάν τα επίπεδα μικροβίων που εντόπισαν και ποσοτικοποίησαν στα δείγματα νερού τους αποτελούν κίνδυνο για την υγεία ή συνδέονται με οποιεσδήποτε συνθήκες υγείας.

Παραπομπή: «Ανάλυση μικροβιακής μόλυνσης του πόσιμου νερού από χύμα διανομείς και εστιατόρια γρήγορου φαγητού στην κοιλάδα Eastern Coachella, Καλιφόρνια» από τους Thomas Dama Hile, Stephen G. Dunbar και Ryan G. Sinclair, 10 Αυγούστου 2023, Παροχή νερού.
DOI: 10.2166/ws.2023.200

Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Loma Linda.

Διαβάστε επίσης:

Νέα στρατηγική βελτιώνει τη θεραπεία των χρόνιων λοιμώξεων πληγών

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Webb ανίχνευσε πίδακα νερού 6000 μιλίων από το φεγγάρι του Κρόνου Εγκέλαδος

Οι παλιες συνταγές εμπνέουν τις σύγχρονες ιατρικές καινοτομίες

Απάντηση